18 Aralık 2012 Salı

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

at  Salı, Aralık 18, 2012  | No comments






saç uzatma Hızlı Saç Uzatma YöntemleriÖzellikle bayanların en büyük şikayeti genellikle saçlarının yavaş uzamasıdır. Bunun birçok sebebi olabileceği gibi en önemli sebebi saçların bakımsız kalmalı ve yeterli besini alamamasıdır. Saçlar sanıldığı gibi sadece direk saça uygulanan maddelerle sağlıklı ve güçlü bir görünüm kazanmaz. Yediklerimiz de saçlarımıza etkilidir. Saçlara faydalı besinleri tüketmek saç sağlığı için önemlidir.
Saç uzatmak için gelişen çağda birçok gelişmiş yöntem mevcut. Çıtçıt, postiş, kaynak gibi yöntemlerde saçınızı bir gün içinde uzatabilirsiniz ancak aslolan mevcut saçınızdır ve doğal yöntemlerle de saçlarınızın uzama süresini kısaltabilirsiniz.
Eğer çok ince yıpranmış saçlara sahipseniz öncelikli olarak şampuanınızın saçlarınız için uygun olup olmadığından emin olun ve mutlaka ısırgan otu içeren şampuanları tercih edin. Isırgan otu saç dostu bir bitkidir. Şimdi aşağıda saçlarınıza haftada bir olarak uygulayacağınız ve saçlarınızı sağlıklı bir biçimde hızla uzatacak maskeler bulacaksınız.
saç maskesi Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri
  • Yılan yağını şampuanınıza karıştırın ve haftada bir olarak bu şampuanı kullanın.
  • Zeytin yağını direkt olarak saçlarınıza sürün ve başka hiçbir şey sürmeden 20 dk bekletin ardından iyice yıkayın bu maske saçlarınızın güçlü ve parlak olmasını sağlayacaktır.
  • İki adet büyük boy havucu rendeleyip iki su bardağı suda kaynatın, Su soğuduktan sonra içerisine yumurta sarısı koyarak karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak sürün. İki saat saçta bekletin ve saçlarınızı yıkayın.
  • Avakado bilindiği üzere mucizevi bir bitkidir. Avakadoyu ezerek saçlarınıza yeteri miktarda sürerek masaj yapın.
  • Bal ve yumurta sarısını da karıştırarak saçlara masaj yaparak uygulayın ve 20 dk bekletip durulayın.
  • Yılan yağı, sarımsak, badem yağı, ısırgan otu yağı gibi yağları ayrı ayrı olarak şampuanınıza karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu yağların her birini değiştirerek kullanmakta fayda var. Örneğin bir hafta yılan yağını şampuanınıza karıştırdıktan sonra bir hafta badem yağını karıştırarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Saça İyi Gelen Yiyecekler: Özellikle yeşil yapraklı her türlü bitki saç sağlığı için çok önemlidir. Bunun yanında badem ve ceviz de saç dostu bitkilerdir. Özellikle C vitamini içeren meyveler saçı hızlı uzatmakta çok faydalıdır.

0 yorum:

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.