Hamuru İçin Gerekli Malzemeler :
150 gr tereyağı, erimiş
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket karbonat
1,5 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
Açarken Kullanmak Üzere:
2 yemek kaşığı un
300 gr nişasta
İç Malzemesi :
500 gr ceviz içi, ince dövülmüş
Şerbeti İçin :
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzerine :
200 gr tereyağı
NASIL YAPILIR :
Tatlımızı servis edeceğimiz günden bir gün önce hazırlıyoruz ki; tam olarak kıvamını ve lezzetini alsın. Hamur için gerekli olan malzemeleri yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Bu hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde bezeler haline getirdiğiniz hamuru, un ve nişastayı birlikte kullanarak olabildiğince ince açın. Yufkanın bir ucunu (üçte biri kadarını) içe doğru katlayın ve üzerine bolca ceviz serpin. Katlanmayan kenardan itibaren yufkayı oklavaya sarın. İki ucundan ortaya doğru yufkayı büzdürerek, oklavadan çıkarın ve yuvarlak bir tepsiye düzgünce yerleştirin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Tepsiyi bir gece bu şekilde buzdolabında bekletin.
Ertesi gün tatlının şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp, içine yarım limon suyunu da ilave edin.
Tepside bekleyen burmaların üzerine 200 gr tereyağını eritip, yağ kızgın haldeyken tatlının her yerine değecek şekilde kaşıkla gezdirerek dökün. Tatlıyı fırına vermeden önce istediğiniz büyüklükte, ezmeden, bıçağın ucuyla kesin.
190 dereceye ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirin. Pişen burmaların ılınması için bir süre bekleyin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekmesi için bir süre daha beklettiğiniz burma tatlılarınız servise hazır hale gelecektir.
0 yorum: