Tarifimiz ile ilgili gerekli olan malzemeler neler?
300 gram civarı kırmızı et ( kemiksiz )
Lavaş ekmeği
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
2 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
Tuz
İsteğe göre pul biber
Sumak
Kimyon
Hazırlanışı :
Etlerimizi küçük küçük doğryıp, sıvı yağ koyulmuş bir tava içerisini alın…
İlk olarak etler suyunu salıp daha sonra suyunu çekecektir.
Üzerine az miktarda su ilave ederek tavanın kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz…
Pişmeden bir kaç dakika öncesinde biraz tuz ilave ediyoruz.
Diğer taraftan ise soğanları söğüş şekline doğrayın bir kaba alın.
Üzerine biraz tuz ve zeytin yağı ilave edip,yumuşaması için eliniz ile ovuşturun.
Daha sonra domatesleri küp küğ doğrayın.
Lavaş ekmeğini tezgaha serin, kenarına ilk olarak eti uzunlamasına yerleştirin.
Etin önüne sırasıyla,domates,soğan ve ince doğranmış maydanozu koyun.
Üzerine biraz sumak ve kimyon serpiştirerek dürüm şeklinde sarın…
0 yorum: