1 Eylül 2013 Pazar

Mayalı Peynirli Poğaça

at  Pazar, Eylül 01, 2013  | 4 comments






Gerekli Malzemeler:
2 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak sıvıyağ
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
ve içine;

dilediğiniz çeşit peynir

Nasıl yapılır :
Öncelikle süt, maya ve şekeri bir kap içinde karıştırın ve mayanın kabarması için 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra diğer hamur malzemelerini de bu karışıma ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru mayalanması için 10-15 dk kadar bekletin. Mayalanan hamuru 5 bezeye ayırın. Hafifçe yağlanmış tezgah ya da masa üzerinde, bezeyi merdane yardımı ile yaklaşık 30 cm çapında açın. Açtığınız bu yufkayı 8 parça olacak şekilde kesin ve geniş kenarına peynirli harçtan koyarak ince uca doğru sarın. Tüm hamurlara aynı işlemleri uygulayın ve mayalı peynirli poğaçaları fırın tepsisine dizin.

Poğaçaları fırına vermeden önce tepside bu halleriyle yaklaşık 45 dakika daha mayalandırırsanız çok daha lezzetli olacaklardır. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 160 derecede kızarana kadar pişirin. Mayalı peynirli poğaçalarınız servise hazır olacaktır.

Tags:

4 yorum:

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.