28 Ağustos 2013 Çarşamba

Krep Tarifi

at  Çarşamba, Ağustos 28, 2013  | 1 comment






MALZEMELER:
-1 su bardağı süt, oda sıcaklığında

-2 büyük yumurta

-2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, eritilmiş, ayrıca krebi pişirirken

kullanmak üzere bir miktar daha

-1 tatlı kaşığı toz şeker

-1/4 tatlı kaşığı tuz

-3/4 su bardağı ve

-2 yemek kaşığı un

NASIL YAPILIR:
Sütü, yumurtaları, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını, şekeri ve tuzu blendere koyun. Pürüzsüz bir kıvama gelene dek blenderden geçirin. Unu ekleyin ve blenderi kısa aralıklarla çalıştırıp, durdurarak hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru bir kaba aktarıp, üstünü kapatın ve en az dört saat ya da bir gece buzdolabında bekletin.

(İç kısmının taban eni) 15-20 cm olan bir krep tavasını veya yapışmaz herhangi bir tavayı orta-düşük arası ateşte ısıtın. Tavaya damlattığınız bir-iki damla suyun buharlaşmadan önce 2-3 saniye kadar sıçraması gerekir. Eğer sıçrama bundan az sürüyorsa ateşi kısın; daha uzun sürüyorsa ateşi biraz açın. Eritilmiş tereyağını tavaya fırçayla sürün ya da eritilmiş tereyağına batırdığınız kağıt havluyu kullanın. Yeterli miktarda krep hamurunu -15 cm’lik tava için 1/2 yemek kaşığı, 20 cm’lik tava içi 3 yemek kaşığı tavanın ortasına dökün. Tavayı seri hareketlerle eğip, sallayarak hamurun tabanı eşit düzeyde kaplamasını sağlayın. Tavayı yeniden ocağa koyun ve krebİn alt tarafı dantelimsi bir görünüm alacak şekilde kızarana dek, yaklaşık 1/2 dakika pişirin. Krebi ters yüz edip, yine alt tarafı kızarana kadar 2 dakika pişirin. (Krebin iki yüzünün görüntüsü kesinlikle birbirinden farklı olacaktır; içlerine malzeme koyarken ya da servis yaparken lekeli değil, dantelimsi görünümlü yüzeyinin üste gelmesine dikkat edin.) Pişen krebi bir tabağa aktarın ve aynı işlemi kalan yağla tekrarlayarak, krepleri üst üste yığın. Tavayı her iki veya üçüncü krep için yeniden yağlayın. Hazırladığınız krepler oda sıcaklığında altı saate, buzdolabında ise üç güne kadar bekletilebilir. Buzdolabında sakladığınız krepleri servis yapmadan önce oda ısısına getirin.

Tags:

1 yorum:

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.