1 Ocak 2013 Salı

İkinci El Oto Alırken Bunlara Dikkat Edin Aldanmayın

at  Salı, Ocak 01, 2013  | No comments






İkinci el araç alım satımı bu mevsimde yaza göre her ne kadar düşmüş olsa da, fiyatlarının uygun oluşundan dolayı bilinçli bir kesim tarafından alışveriş devam ediyor. Sitemiz 2013mersin.net takipçilerini de tavsiyemiz, eğer ucuza araba almak istiyorlarsa kışın almaları yönünde olacak. Asıl konumuza gelelim 2. el oto alırken hangi noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu durumu ilk defa araç alacak kişiler düzeyinde anlatalım.

ikincielotoAlacağınız arabanın marka ve modeline karar vermiş olmak en önemli ve ilk adımdır. Belirli bir araca tam olarak karar verip, sadece o otomobil hakkında araştırma yapmak ona yoğunlaşmak daha az hata yapmamızı sağlayacaktır. Öteki şekil olursa, her oto pazarında ya da her ikinci el araç sitesinde sürekli farklı araçlara bakmaktan,asıl almak istediğimizi bulamayabiliriz. Alacağımız araca karar verdikten sonra, araştırma safhasına gelelim. İkinci el araba için galericilere, oto pazarına ve internet sitelerine göz atabilirsiniz. İnternet ortamında çokça alternatif olması ve daha geniş perspektiften bakmaya imkan vermesi sebebiyle araba almayı daha çok tavsiye ederim. İnternet ortamında aynı emsalde araçları belirli bir süre güncel ilanları takip ederek araştırmanızı sürdürün. Erken karar vermeyin, ilk birkaç hafta aklınızdaki araba hakkında iyi bir araştırma yapınız. Fiyatları ve olabilecek sorunları hakkında iyi bir tecrübe de kazanmış olacaksınız bu bakınma sürecinde.
Araçları birkaç hafta süzdükten sonra, diyelim ki buldunuz bir araba. Size uygun olduğuna karar verdiğiniz anda izlemeniz gereken yolları da anlatalım:
İnternetten almaya talip olduğunuz araçlar için, kesinlikle kapora ödemeyin. Kapora alarak, insanları dolandıran bir grup türedi son zamanlarda, bu sebeple bu hususa dikkat edin. Aracı gidip bizzat yerinde görün. Aracı görmeden almayacağınız için, yakın yerlerden(komşu illerden) araba bakmaya özen gösterin. Çünkü gidip de istediğiniz gibi bir araba bulamayıp eli boş dönmek de hesapta var.
Almaya karar verdiğiniz aracın plakasından “Hasar kaydı” sorgulaması yaptırınız. Bunun için tramer.org.tr internet sitesinden ya da “Plaka” bilgisiyle birlikte 5664′e kısa mesaj(sms) göndererek hasar kaydı sorgulaması yaptırabilirsiniz. Trafik sigortası kayıtlarına geçmiş hasarlı kazalar bilgisini bu şekilde anında öğrenebilirsiniz. Geçmişte maliyetli trafik kazaları geçirmiş araçlar sağlamlıktan ödün vereceği için bu tip araçlardan çok, geçmişte kazası bulunmayan otomobilleri tercih etmek daha mantıklı olacaktır.
Tramer.org.tr’den sorgulama yaptınız ve ciddi bir kaza geçirmediğini öğrendiniz. Yeter mi hayır ! Aracın noter satışını almadan önce son defa en azından arabadan anlayan çok iyi bir ustaya gösterin. Orda da temiz çıkarsa, bu durumda aracı alabilirsiniz.

Tags:

0 yorum:

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.