1 Temmuz 2013 Pazartesi

Tarçınlı halka tarifi

at  Pazartesi, Temmuz 01, 2013  | No comments






Asya kökenli bir baharat olan tarçın, vücudunuza pek çok yarar sağlar. Yemeklerde ve tatlılarda lezzet veren hoş bir aroması vardır.
Malzemeler:

  • 225 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 yumurta
  • 120 ml süt
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • Kızartmak için
  • Ayçiçek yağı
  • Üzeri için
  • 1 çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı:

  • Un, tuz, tarçın ve kabartma tozunu geniş bir cam kaba alın.
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker ekleyip karıştırın.
  • Süt ve yumurtayı başka bir kapta çırpın.
  • Tereyağını tavada eritip ılındırın.
  • Sütlü karışımı unlu karışıma azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Ilık tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Hamur kıvamına gelince yoğurun.
  • 10 dakika süreyle yoğurduğunuz hamuru 12 eşit bezeye ayırın.
  • Bezeleri elinizde yuvarlayıp ortası delik halka şekli verin.
  • Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.
  • Halka şeklindeki hamurları yağda kızartın.
  • Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusu üzerine alın.
  • Kalan şekeri tarçınla karıştırıp halkaların üzerine serpin.

0 yorum:

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.