28 Mart 2013 Perşembe

Mozaik Pasta Tarifi

at  Perşembe, Mart 28, 2013  | No comments





Bu pasta tarifini açıkcası en yakın arkadaşım Ebru’dan aldım.Çünkü ebru gerçekten lezzetini tattığım mozaik pastalar içerisinde en idealini yapabilen tek kişi olduğunu söyleyebilirim.Mozaik pastada çikolata oranı gerçekten çok çok önemli bir nokta olduğunu söyleyebilirim.Dilerseniz içerisine ceviz ekleyebilirsiniz ayrı bir lezzet kattığını da göz ardı etmeyiniz lütfen.Sadece buzlukta ideal süresi boyunca bekletmezseniz eğer yumuşak bir kıvamda kesmek zorunda kalırsınız.Bu yüzden ideal bekletme süresi en az 4 saat olmalıdır.Biraz sabırlı olmakta yarar var…

Malzemeler

2 Paket Pötibör Bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaoluda olabilir)
100 Gr. Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Yemek Kaşığı Kakao
4 Yemek Kaşığı Şeker
2 Yemek Kaşığı İri Çekilmiş Ceviz

Margarini öncelikle eritin daha sonrasında sütü, şekeri ve kakoyu eklerek normal puding yapar gibi karıştırırsak pişirin.Kaynamaya başladığı zaman ocağınızın altını kapatın ve soğumaya bırakın.Bir kap içerisinde bisküvileri küçük parçalar halinde kırın ve iç cevizleri ekleyin.Ilımaya bıraktığımız karışım tam olarak soğumadan ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıda dökerek üçgen şekli verin. (Pasta sıcakken şekil verilmiyor, bu nedenle buzlukta bir yarım saat beklettikten sonra şekil verin) 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.

Gelen Aramalar:mozaik pasta,mozaik pasta tarifi,pasta tarifleri,mozaik pasta yapımı,mozaik pasta tarifi oktay usta,mozaik pasta nasıl yapılır,mozaik pasta oktay usta,mozaik pasta yapılışı,oktay usta pasta tarifleri,mozaik pasta tarifleri,ağlayan kek,oktay usta mozaik pasta tarifi

0 yorum:

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.