24 Ağustos 2013 Cumartesi

Acı Soslu Makarna Yemeği tarifi

at  Cumartesi, Ağustos 24, 2013  | 1 comment






Malzemeler neledir ?Yarım paket makarna
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı pul biber
2 adet rendelenmiş domates
Tuz

NASIL YAPILIR ?
Tencerede kaynatılan tuzlu suya, sıvı yağ ve makarna eklenir. Makarna haşlamaya bırakılır.

Makarna haşlanırken sos hazırlanır. Önce tereyağı tavada eritilir. Ardından yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsaklar eklenerek tereyağında kavrulur. Kavrulduktan sonra pul biber, rendelenmiş domates ve tuz eklenir. İyice karıştırılır. 5-6 dakika kısık ateşte piştikten sonra altı kapatılır.

Haşlanan makarnaların suyu süzülür. Suyu süzülen makarnalar tencereye alınarak sos ile karıştırılır. İsterseniz benim yaptığım gibi servis tabağına alıp üzerine sos koyarak da servis yapabilirsiniz.

Tags:

1 yorum:

  1. Normal makarna zaten yiyemiyorum olursa acı soslu olsun çok lezzetli görünüyor :p

    YanıtlaSil

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.