19 Aralık 2012 Çarşamba

Okulların kar tatili olduğu iller 19 aralık 2013

at  Çarşamba, Aralık 19, 2012  | No comments





Adıyamanda kent merkezi ve ilçelerde 110 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirilirken, Besni ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi. Geçen pazartesi başlayan kar yağışı Adıyaman ve ilçelerinde etkili olmaya devam ediyor. Birçok köyde elektrik kesintileri yaşanırken, kar nedeniyle kapanan 110 köy ve mezraya da ulaşım sağlanamıyor. Kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kar yağışı ve kaygan zemin nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği kentte, polisler araçların zincirsiz yola çıkılmaması konusunda sürücüleri uyarıyor.

BESNİDE OKULLAR TATİL 

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Besni ilçesinde de onlarca araç yollarda mahsur kaldı. 11 köyü ulaşımın sağlanamadığı Besnide, yollarda mahsur kalan araç ve sürücüler ise güvenlik güçleri ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı. Besni Kaymakamlığı da, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bugün ara verildiğini duyurdu. 

TUNCELİDE DE OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Tuncelide üç gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Hozat, ve Ovacık karayolları kapandı. Yol açma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken İlçelerin çoğunda okullar tatil edildi. Aşırı kar yağışı Tuncelide hayatı felç etti. Kent merkezinde belediye ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle birçok mahalle yolu kapanırken, aralıksız kar yağışının devam etmesi nedeniyle Tunceli- Pülümür bağlantılı Tunceli- Erzincan karayoluna birçok noktada gece saatlerinde çığ düştü. Trafik aralıklarla kontrollü olarak sağlanırken, Tunceli- Hozat, Tunceli- Ovacık karayolları da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolların kapandığı bölgelere giden ekiplerin çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kar yağışının 3 gündür aralıksız devam etmesi nedeniyle Tunceli merkez, Pertek ve Ovacık ilçeleri ile köylerinde okullar bugün tatil edildi. Tunceli in Nazimiye, Hozat, Pülümür ve Mazgirt ilçelerinde de bugünden geçerli olmak üzere okullar 3 gün tatil edildi. Kar yağışının Tunceli genelinde bir metreyi bulması nedeniyle ve yağışın aralıksız devam etmesi sonucu 310 köy yolunun kapandığı belirtildi. Köy yollarının açılması için Özel İdare Genel Sekteretliği karla mücadele ekiplerinin 24 saat çalışmalarını sürdürdükleri kaydedildi. Tunceli merkezde kar kalınlığının 50 santimetre, Hozat, Ovacık, Nazimiye ve Pülümür ilçelerinde 1 metreyi bulduğu bildirildi.

0 yorum:

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.