26 Aralık 2012 Çarşamba

HGS Etiketi Kartı Hangi Bankalardan Alınır?

at  Çarşamba, Aralık 26, 2012  | No comments





HGS yi veren bankalar

HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi, 1 Ocak 2013′ten itibaren köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi’nin (KGS) yerine kullanılacak.Türkiyeda uygulanacak yaklaşık 8 milyon kişide bulunan KGS kartları, 1 Ocak’tan önce etiketle değiştirilmesi gerekiyor. KGS kartı sahipleri, kartlardaki paraları harcadıktan sonra HGS’ye geçebileceği gibi kartlarındaki paralarını, HGS etiketlerine geçirebilecekler.HGS ile KGS’den dolayı başta Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olmak üzere otoyol gişelerindeki oluşan kuyrukların azalması amaçlanıyor. KGS kullanımının sona ermesiyle gişelerdeki bariyerler kalkacak.HGS artık PTT lerden başka bankalardan da verilecek.

HGS ETİKETLERİ NEREDEN VE NASIL HANGİ BANKALARDAN ALINACAK

Etiket satışları bankalar, tüm PTT Merkez, şubeleri ile otoyollar üzerindeki PTT iş yerlerinden gerçekleştiriliyor. Etiketlere bakiye yükleme işlemleri de ilk başta yine PTT merkez, şubeleri ile otoyollar üzerindeki PTT iş yerlerinden ve PTTMatiklerinden yapılıyor.HGS etiketleri yollar üzerindeki dinlenme tesisleri ve benzin istasyonlarından da temin edilebilecek. Gişelerin olmadığı hiçbir otoyol giriş çıkışı kalmayacak.Ayrıca HGS satışları PTT’lerin yanında bankalar tarafından da yapılıyor. Bazı bankalar ücretsiz olarak HGS veriyor.

PTT’de HGS’ler 5 ile 15 lira fiyatlarından satılıyor. Pul şeklinde olanlara 5 lira, kart şeklinde olanlara ise 15 lira ödemek gerekiyor.

ÜCRETSİZ HGS VEREN BANKALAR

Bazı bankalar ise HGS kampanyaları başlattı. Garanti Bankası ile İşbankası HGS’yi ücret almadan veriyor.

Garanti Bankası’nın HGS için tek şartı bu bankada hesabınız olması. Hesabı olanlar internet üzerinden başvuru yapıp HGS’yi evlerine teslim seçeneğiyle elde edebiliyor. Dileyen ise şubeye gidip anında HGS alabiliyor. HGS’yi İnternet Şubesi Başvurular menüsü HGS/OGS adımından, 444 0 333 Alo Garanti’den ya da Garanti şubelerinden yapabilirsiniz.

İŞBANKASI DA HGS’Yİ ÜCRETSİZ VERİYOR

İşbankası’ndan ücretsiz HGS alabilmek için bankada hesabınız ya da işbankası kredi kartınızın olması gerekiyor.



Devamını Oku: http://www.karpuzkabugu.org/hgs-etiketi-karti-hangi-bankalardan-alinir/#ixzz2GBrXJEun

0 yorum:

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.