29 Aralık 2012 Cumartesi

Farenjit Nedir, Neden Olur, Farenjitten Çabuk Kurtulmak ve Tedavisi

at  Cumartesi, Aralık 29, 2012  | No comments





İlgili Aramalar:

FARENJİT NASIL GEÇER, FARENJİT TEDAVİSİ, FARENJİTE BİTKİSEL TEDAVİ

Mevsim değişikliği ve havaların soğuması sonucu yeryüzü güneşten daha az yararlanmaktadır. Havaların soğumasıyla birlikte vücutta bir takım farklılıklar olmaktadır. Soğuyan hava ile birlikte genellikle kış hastalıkları yaşanmaktadır. Bu hastalıkların bir çoğu burun ve ağız yolu ile gelişen hastalıklardır ve yine birçoğu her ne kadar önemsenmese de virütik sebeplidir.
Farenjit, önemli bir hastalık olması sebebiyle oldukça dikkat edilmelidir. Genel itibariyle virüs nedeniyle oluşan farenjit, beta mikrobu ile de gelişebilmektedir. İlk etapta hastalığın belirtisi, boğaz ağrısı ve boğazda oluşan gıcıktır. Sonrasında burun tıkanıklığı, burunda akıntı, öksürük ve ateş görülmektedir. Esasen genel itibariyle kış hastalıklarının birçoğuyla benzer özellik gösteren farenjitgrip virüsüne bağlı olarak gelişmektedir. Kas ağrıları, öksürük ve baş ağrısı hastalığın yıpratıcı süreçleridir. Farenjit her ne kadar basit bir hastalık gibi görünse de iyi bir dinlenme süreci gerektirir. Hastaların birçoğunda yaklaşık 3-4 gün içinde belirtilerde azalma görülmektedir ve çoğunlukla 1 hafta içinde geçer. Ayrıcafarenjit virütik özelliği ile bazı hastalarda uçuklara neden olabilmektedir.
Saraçoğlu’nun bitkisel formuülleri ile farenjit hastalığınından korunabilir ve çok kısa sürede bu hastalığı atlatabilirsiniz.

0 yorum:

Sitemize Yorum yaparak destek olabilirsiniz.